Játszótéri híreink

 


 

2024. február 12. – Játszóterek nyitása

 

KEDVES SZÜLŐK ÉS GYEREKEK!

A NATÜ munkatársai megkezdték a játszóterek tavaszi karbantartását.

A téli hónapok után, játszótéri gondnokaink felmérték a játszótéri eszközök állapotát. Elvégzik a kisebb-nagyobb javításokat a játszótéri eszközökön, a téli időszak után megerősítik a csavarokat, pótolják a kötelező csavartakarókat, megerősítik a homokozó széleket, szükséges szerint megkezdték a játszóeszközök állagmegóvó festését is. Cserélik vagy megerősítik a letaposott, tönkrement kerítés szakaszokat; javítják, csavarozzák, átfestik a padokat. Felfrissítik a zöld környezetet, a homokozókban a homokot rotálják, majd később, melegebb időszakban, friss homokkal töltik meg azokat.

2024. március 1 napján valamennyi játszóterünket megnyitjuk!

Elindultak a füves sportpályán a fű- és talajkarbantartások: gyepfilcezés, lyuggatás, talajkondicionálás. Az öntözőrendszerek felmérése is megtörténik, javításukhoz szakszervíz igénybevétele is szükséges.

Kellemes időtöltést, önfeledt kikapcsolódást kívánunk településünkön!

NATÜ karbantartó csapat

 


 

2023. november 27.  – Játszótéri karbantartások, játszótér téli nyitvatartása

KEDVES SZÜLŐK!

A NATÜ karbantartó csapata minden évszakban azért dolgozik az önkormányzati játszótereken, hogy rendezett, szép, biztonságos legyen valamennyi játszóeszköz és a zöldkörnyezet. Gondnokaink napi rendszerességgel ellenőrizték idén is az eszközök használhatóságát és a tapasztalt, vagy jelzett hibák azonnali javításával – esetleg külső szakember bevonásával – korrigálták a problémákat.

A nyári hónapokban befejezték a játszóeszközök és padok, asztalok állagmegóvó festését, megújították és karbantartották az ivókutakat, a locsolórendszereket, ütéscsillapító homokkal töltötték fel a hinták, csúszdák és az eszközök aljzatát, a homokozókat, kicserélték a homokozók elhasználódott, korhadt oldalait, széleit, továbbá elvégezték a kisebb-nagyobb javításokat az eszközökön.

Kollégáink nemrégiben megkezdték az őszi-téli munkálatokat: a bokrok, fák rendezgetését, metszését, a falevelek összegyűjtését és elszállítását, az Apraja-Nagyja, a Csillagfürt, a Sebestyén dombi, továbbá az Ebadta játszótér környezetének teljes őszi karbantartását. A kora téli időszakban a letaposott, tönkrement kerítés szakaszokat cserélik vagy megerősítik.

2023. november 30. napján bezárja kapuit a Sebestyén Játszótér, az Ebadta Játszótér és a Csillagfürt Játszótér.

A téli hónapokban az Apraja-Nagyja Játszótér várja 8.00 órától 16 óráig a játszani vágyó gyermekeket és a szülőket.

Télen– az előző évekhez hasonlóan – sor kerül a játszóeszközök állapotának felmérésére, majd a karbantartásukra. Tavasszal a kapunyitásnál így minden eszköz a funkciójának megfelelően, balesetmentesen és rendezett, szép környezetben fogadhatja a játszani vágyókat.

 

 


 

2023. február 27. – Játszóterek nyitása

 

KEDVES NAGYKOVÁCSI GYEREKEK ÉS SZÜLŐK!

 

A NATÜ karbantartó csapata megkezdte február hónap végén az időszerű közterületi munkákat: az önkormányzati játszóterek – az Apraja-nagyja, a Csillagfürt, a Sebestyén dombi, továbbá az Ebadta játszótér – és környezetük tavaszi karbantartását.

A téli hónapok után, gondnokaink felmérik a játszótéri eszközök állapotát, szükséges szerint megkezdik a játszóeszközök állagmegóvó festését, ellenőrzik az ivókutakat, a locsolórendszereket, probléma esetén értesítik a szakszolgálatot a tavaszi karbantartások tekintetében, elvégzik a kisebb-nagyobb javításokat; a letaposott tönkrement kerítés szakaszokat cserélik vagy megerősítik; szükség szerint javítják, átfestik a padokat.

Felfrissítik a zöld környezetet, a homokozókban a homokot rotálják, majd később, melegebb  időszakban, friss homokkal töltik meg azokat 2023. március 1 napján valamennyi játszóterünket megnyitjuk!

Kellemes időtöltést, önfeledt kikapcsolódást kívánunk!

NATÜ karbantartó csapat

A képet Köves Szilva készítette