HÍREINK 2020-2021

Lakossági tájékoztató

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Településfásítási Program keretében kiszállításra kerülő 30 db sorfa ültetésének előkészítő munkái a mai napon 2021.11.18-án több helyszínen elkezdődnek. A pályázaton nyert fák ültetése a következő helyszíneken történik: Lenvirág Bölcsőde és Védőnői Szolgálat épületének kertje, Kispatak Óvoda Kaszáló utcai intézményének kertje, Apraja-Nagyja játszótér, Csillagfürt játszótér, Kőkereszt. A közhasználat számára nyitott játszótereken az ültetőgödrök az ültetésig letakarásra kerülnek. A sorfák elültetése várhatóan 2021.12.07-ig megtörténik. Kérjük ezeken a területeken fokozottan figyeljenek a gyermekekre.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!… hogy gyertyát gyújthassunk és megemlékezhessünk azokról a szeretteinkről is, akiknek nyugvóhelyét nem áll módunkban meglátogatniTájékoztatás növényvédelmi permetezésről

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy – amennyiben azt az időjárási körülmények lehetővé teszik – 2021. július 23-án, a péntek reggeli órákban a Teleki-Tisza Kastély előtt álló helyi jelentőségű védett vadgesztenye (Aesculus hippocastanum) fasor, valamint a Temetőben található vadgesztenye egyedek tavalyi években már megszokott növényvédelmi permetezésére kerül sor. Amennyiben ezt az időjárás nem teszi lehetővé, úgy az esőnap a rá következő kedvező időjárású nap.

A vadgesztenyék vadgesztenye aknázómoly (Cameraria ohridella) kártétele, valamint guignardiás (Guignardia aesculi) levélfoltosodását okozó gombás betegség elleni védelmére az idén is három alkalommal kerül sor, jelen alkalom az első az évben. A permetezést a kecskeméti Növényvédő és Kártevőirtó Kft. végzi, a felhasználásra kerülő szerek méhekre nem veszélyesek.

Élelmezési-egészségügyi várakozási idő: Amennyiben a permetlé környezetében lévő zöldség, gyümölcs, vagy fűszernövényekre kerül, a várakozási idő 21 nap.

A munkavégzés következtében kialakuló átmeneti kellemetlenségekért és a permetezéssel járó zajhatásért megértésüket és türelmüket köszönjük. A vadgesztenyék permetezésével kapcsolatban a Polgármesteri Hivatal Településüzemeltetési, Beruházási és Pályázati Osztálya ad további tájékoztatást.

🤸‍♂️🤸‍♀️JÁTSZÓTÉRI HÍREK🤸‍♀️🤸‍♂️

 

          JÁTSZÓTÉRI KARBANTARTÁSOK, JAVÍTÁSOK

A NATÜ munkatársai elvégezték a játszótereken a tavaszi nagytakarításokat, kötelező karbantartásokat!

A biztonsági ellenőrzés során megvizsgálták, hogy a játszóeszközökön nincs-e korhadás, repedés, eldeformálódás. A négy játszótér eszközeinél több esetben is szükséges volt a tartószerkezetek javítása, illetve azok cseréje, melynek elvégzését szakemberre bíztuk. Gondnokaink átvizsgálták és szükség esetén javították a vasalatokat, hintakampókat, a műanyag kiegészítőket, majd minden csavar és csavartakaró a helyére került. Felrotálták az ütéscsillapító homokrétegeket és gondoskodtak a homok előírt magasságú cseréjéről.

NINCS MÁS HÁTRA, ENGEDJÜK GYERMEKEINKNEK, HOGY BIRTOKBA VEGYÉK A JÁTSZÓTEREKET!

Magyarország Kormányának döntése alapján – a COVID-19 vírus elleni védekezésben – 2020. november 11. napjától – a műfüves és füves sportpályát kizárólag egyesületi versenysportra lehet használni!

🤸‍♂️🤸‍♀️JÁTSZÓTÉRI HÍREK🤸‍♀️🤸‍♂️

Kedves Gyerekek és Szülők!

Örömmel adjuk hírül, hogy július hónap helyett korábban megérkeztek az új hinták az Apraja- Nagyja játszótérre!
A játszóeszköz telepítése folyamatban van, tanúsítványoztatásig nem használható, ennek ügyintézését elindítottuk!
A hinták hamarosan birtokba vehetőek a gyermekek számára!

FIGYELEM!

Az új típusú koronavírusra vonatkozó veszélyhelyzet megszűnt, de a járványnak nincs vége, a fertőzés még felütheti a fejét.

Ennek elkerüléséhez az alábbi védekezési ajánlások betartását kérjük a játszótér használata során!

Ha nem érzi jól magát, Ön vagy gyermeke, köhög, esetleg lázas, beteg, ne látogassák a játszóteret!
14 év alatti gyermek 1 kísérővel érkezzen a játszótérre!
Játszótér használat előtt, után és a játszótéren sűrűn használjon kézfertőtlenítőt!
Tartsák legalább az 1,5 méteres távolságot egymástól a játszótér területén, kerüljék a csoportosulásokat!

A játszótéri eszközök rendeltetésszerű használata a szülők/kísérők felelőssége!

Figyeljék helyszíni felhívásainkat!

Mi szem előtt tartjuk mindannyiunk egészségét és dolgozunk annak megőrzéséért, védelméért.
Köszönjük, hogy Ön is betartja az alapvető védekezési szabályokat a kültéri sportpark és a sportpályák használata során!
Figyelje és tartsa be felhívásainkat a helyszíneken!

NATÜ karbantartó csapat

BEZÁRNAK AZ ÖNKORMÁNYZATI JÁTSZÓTEREK, SPORTPÁLYÁK!

A Koronavírus miatti veszélyhelyzetre való tekintettel Nagykovácsi Polgármestere elrendelte a NATÜ által üzemeltetett játszóterek és sportpályák zárva tartását 2020. március 18. napjától.

A létesítmények újbóli megnyitásáról a veszélyhelyzet elmúltával születik rendelkezés.

Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!

Tájékoztatás a Nagykovácsi Általános Iskolában tanuló gyermekek részére történő ebédigénylésről 2020. március 16. napjától visszavonásig

A koronavírus járvány terjedésének megakadályozása céljából kihirdetett veszélyhelyzet időszakára – 2020. március 16. napjától visszavonásig – a Nagykovácsi Általános Iskolában tanuló gyermekek esetében, lemondásra került az étkezés az ELAMEN Zrt-nél.

Az iskola a szülő kérelmére és nyilatkozata alapján, indokolt esetben, rendkívüli ügyeleti rendben felügyeletet tart a gyermekek részére. Azok a gyermekek, akiknek szülei kérik és megkapják a lehetőséget az általános iskola igazgatójától a felügyeletre, helyben, az iskola éttermében, kiscsoportos beosztásban fogyaszthatják el ételeiket, amelyet adagonként dobozolva szállít a tálalókonyha részére a Szolgáltató a veszélyhelyzet ideje alatt.

Fehér Imre a Nagykovácsi Általános Iskola igazgatója március 16-tól 17-ig tanítás nélküli munkanapot rendelt el az iskolában, mely időszak alatt a tantestület felkészül a digitális oktatásra.
Begyűjtötték 2 napra vonatkozóan az étkezést kérők névsorát, akik részére a NATÜ konyhai csoportja – a körültekintő fertőtlenítési és kiscsoportos szabályok betartása mellett – adja ki az ételt az étteremben.

Március 18. napjától az általános iskolában felügyeletet kérő gyermekek továbbra is az étteremben fogyaszthatják el ebédjeiket.
A felügyeletet nem kérő szülők az iskolaietkeztetes.natu@nagykovacsi.hu elérhetőségen kérhetnek elvitelre ebédet gyermekeik részére, legkésőbb az étkezés előtti napon 9.00 óráig.

AZ ÉTELKIADÁS SZABÁLYAI A KÖVETKEZŐK:

• A gyermek részére igényelt ebéd kizárólag emailben igényelhető!
• A dobozolt ebéd munkanapokon 12.00 órától 15.00 óráig adható ki a konyha gazdasági bejárójánál, az ajtó előtti kistéren.
Megközelíthető: az iskola Templomkert utca felőli kapuján és udvaron át. Mivel az általános iskolába nem léphet a pedagógusokon és a felügyelt gyermekeken kívül más személy a veszélyhelyzet időszakában, kizárólag ezen a kistéren történhet az ebéd átadása a konyhai dolgozók részéről. Kérjük, hogy a várakozók minden esetben tartsák be az egymástól legalább 2 méteres távolságot, kerülve a torlódást és a fölösleges érintkezést.
• Amennyiben a megadott időkeretben nem viszi el senki a gyermek megrendelt ebédjét, úgy a konyhai szabályoknak megfelelően az megsemmisítésre kerül.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Nagykovácsi, 2020. március 15.

Kántor Ágnes intézményvezető

Kedves Nagykovácsi Gyerekek és Szülők!

A NATÜ karbantartó csapata megkezdte az Apraja-Nagyja, a Csillagfürt, a Sebestyén dombi, továbbá az Ebadta játszóterek tavaszi karbantartását.

A játszóeszközöket gondnokaink alaposan ellenőrizik, azokon a kisebb- nagyobb javításokat elvégezik, a letaposott, tönkrement kerítés szakaszokat lecserélik vagy megerősítik, a törött padokat – szükség szerint – javítják vagy kicserélik.

Felfrissítik a zöld környezetet, a homokozókat rotálják, majd később, friss homokkal töltik meg azokat, a gyermekek egyik kedvenc időtöltéséhez.

2020. március 1. napján, vasárnap reggel 8 órától megnyitjuk a játszóterek kapuit!

NATÜ karbantartó csapat

Szélvihar okozta károk helyreállítása

A NATÜ dolgozói folytatják a – a tegnap megkezdett – hétfői viharos szél okozta közterületi károk felmérését és rendezését. Így különösen a temető, a sportpályák, játszóterek és az üzemeltetett önkormányzati ingatlanok (orvosi rendelők, KMB iroda, Gróf Tisza István tér, az Ördögárok környezete, belterületi utak, járdák, parkok, rétek) környezetét vizsgálják és takarítják.

Elsősorban a fákról, bokrokról leszakadt ágakat, gallyakat távolítják el, majd az árkokban folyó víz elvezetését biztosítják a törmelékek, egyéb hulladék kitakarításával.

Kérünk minden lakost, hogy a lakóingatlanának környezetében lévő közterületen nézzen szét és amennyiben segítségre van szüksége az eltakarításnál, úgy jelezzen a következő elérhetőségeken a NATÜ munkatársainak:

telefon: + 36 26 355 159
+ 36 30 483 9721
e-mail: natu@nagykovacsi.hu

Köszönettel és üdvözlettel,
NATÜ közterületi csapat