Híreink

A NATÜ dolgozói a héten megkezdték a Csillagfürt Játszótér tavaszi karbantartását

 

Először a kerítés melletti bokrok ritkítására és vágására kerül sor, majd a megrongálódott kerítés cseréjével folytatják a munkát. Új labdafogó hálót szerelnek fel és a focipálya füvesítése is megtörténik, majd a kapuk kapnak új hálókat. A jövő héten a játszóeszközök csiszolásával és festésével folytatódik a munka és friss homokot szállítanak az eszközök és a homokozók alá.

NATÜ karbantartó csapat

Hulladékgyűjtés

 

Örülünk a hétvégi sikeres hulladékgyűjtésnek, bár az lenne az igazi, ha nem lenne szükség településünkön hasonló megmozdulásokra.
Köszönjük a szervezést és a példamutató részvételt.
A NATÜ dolgozói a mai napon szállítják el a gyűjtőpontokról az összegyűjtött szemetet: a papírféléket, WC kagylókat, csempéket, egyéb építési törmeléket, autógumikat, ágyakat, szekrényeket, PET palackokat, üvegeket és ki tudja, hogy még mit találtak a lelkes önkéntesek. Ezek zöme a házhozmenő szelektív gyűjtésben kihelyezhető, illetve másik részük esetében évi 1 alkalommal kérhető 3 m3-ig ingyenes elszállítás az ingatlanainktől. A maradék hulladék pedig a veszélyes kategóriába tartozik, aminek gyűjtését az önkormányzat évente 2 alkalommal, ősszel és tavasszal megszervezi.
Innen nézve viszont már érthetetlen egyes lakótársaink sajátos, öntörvényű „hulladékkihelyezése” a közterületeinkre.
Egy biztos, aki akárcsak egy alkalommal is, részt vesz hulladékgyűjtő akciókban és más után összeszedi az eldobált hulladékot, az nem képes „szemetelni”!
És ahogy a kihelyezett figyelmeztető táblákon olvasható: intelligens ember nem szemetel, a többieknek pedig tilos.

Kántor Ágnes NATÜ intézményvezető

 

 

Sportpálya karbantartás

 

Tájékoztatjuk a sportolni vágyó Nagykovácsiakat, hogy a hosszú, hideg tél után, – sajnos, a szokásoshoz képest két heti késéssel – e héten, pénteken, megkezdjük a füves sportpálya tavaszi karbantartási munkálatait.

Elvégezzük a fű gyommentesítését, szellőztetését, az un. gyepfilc kiszedését, a pálya lyuggatását, tápanyagot viszünk a fűre és gombaölő szerrel kezeljük.  

A karbantartási munkák befejezését követően, – az őszi füvesítés hosszantartó és látványos eredményéért – a pályának kb. 1 hetes pihenésre van szüksége a megfelelő regenerálódás miatt.  

Amennyiben az időjárás engedi, úgy a Húsvéti ünnepekig befejezzük a karbantartást és néhány napon belül birtokba vehetik a sportolni vágyók a pályát.  

A karbantartási munkákról és a nyitás időpontjáról tájékoztatjuk a lakosságot.

 

 NATÜ karbantartó csapat

 

 

Kedves Gyerekek!

A Sebestyén dombi játszótér és focipálya tavaszi karbantartását elvégeztük.
Kellemes időtöltést és önfeledt játékot kívánunk minden játszani vágyó gyermeknek és kísérőjének!

NATÜ karbantartó csapat

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagykovácsi Apraja-Nagyja!

A tavaszi karbantartási munkákat követően és az időjárásra való tekintettel, 2018. 03. 15-én csütörtök reggel 8 órától megnyitjuk az Apraja-Nagyja játszótér kapuját.

Kellemes időtöltést és önfeledt szórakozást kívánunk minden gyermeknek és felnőttnek!

NATÜ karbantartó csapat

 

 

 

 

 

A Nagykovácsi Településüzemeltetési Intézmény felvételt hirdet – 2018. március 1. napjával megüresedő álláshelyére – az alábbi 8 órás munkakörre:

1 fő közterületi dolgozó 

Feladatok:

Általános közterületi, köztisztasági és zöldfelületi munkák, kertészeti feladatok, kézi földmunka.

Elvárások:

Megbízható, rugalmas, önállóan és csoportban dolgozni képes, fizikailag terhelhető,

„B” típusú jogosítvánnyal rendelkező személy.

Előnyt jelent:

Szakipari végzettség: különösen, kertész, víz-gáz szerelő, villanyszerelő, épületgépész.

Juttatások:

Fix fizetés, cafeteria, egyéb ösztönzési rendszer.

Érdeklődni és jelentkezni fényképes önéletrajzzal az alábbi elérhetőségeken lehet:

kantor.agnes@nagykovacsi.hu

0626 355 159

 

MŰFÜVES FOCIPÁLYA NYÍLT NAGYKOVÁCSIBAN!

20×40-es műfüves pályával várjuk a focizni szerető gyerekeket, felnőtteket,
baráti társaságokat, sportegyesületeket Nagykovácsiban a Nagyszénás utcában!

 

MŰFÜVES FOCIPÁLYA BÉRLÉSE

A MŰFÜVES FUTBALLPÁLYA HÁZIRENDJE

 

 

 

Tisztelt Szülök!

Kedves Gyerekek!

 

Tájékoztatunk minden Érintettet, hogy az

Apraja-Nagyja játszótér 2017. november 30. napjával bezár.

Várható nyitás( időjárástól függően) legkésőbb: 2018.03.30.

 

 Natu_logokarbantartó csapat

 

Tisztelt Nagykovácsiak!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai napon 2017. november 20-án a füves sportpályát a téli időszakra lezárjuk.

2018. április 01. napját követően – az időjárási viszonyoknak megfelelően- újra várjuk a sportolni vágyó kicsiket, nagyokat, felnőtteket!

Natu_logo 2

Kedves Sportolók!

A füves sportpálya őszi munkálatai folytatódnak az un. lyuggatással , homokszórással és a kikopott fű pótlására a fű fölülvetésével.

A jövő héten hétfőn, kedden, szerdán ( 10.09-10-11-én) a munkálatok 08 órától 17 óráig tartanak, így ebben az időszakban nem lehet használni sportolásra a pályát!

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

 

Natu_logo karbantartó csapat

 

 

 

 

Tisztelt Sportolni Vágyók!

Folytatjuk a füves sportpálya karbantartását.

Jelenleg olyan talajjavító, zöldkarbantartási munkálatokat végzünk, ami nem teszi lehetővé a mai napon és holnap  (csütörtök és péntek,  10.05. és 10.06. )  a pályán történő sportolást.

Megértésüket köszönjük!

NATÜ karbantartó csapat

 

 

HIRDETMÉNY

Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a 110/2017. (IX.21) Kt. számú határozatában foglaltaknak megfelelően, a temetőkről és temetkezési szolgáltatásról szóló 1999. évi XLIII. törvény 10. § (2) bekezdésében előírtak szerint

a Nagykovácsi Köztemetőben található, mellékelt listán feltüntetett, 1990. évig lejárt használati idejű és újra nem váltott temetési helyeket lezárja.

A Nagykovácsi Településüzemeltetési Intézmény /továbbiakban: NATÜ/ a temető üzemeltetőjeként több helyen, így országos és helyi lapokban, hirdetményeken és az érintett temetési helyek felcímkézésével hívja fel a hozzátartozók figyelmét arra, hogy a temetési helyek felett a rendelkezési joguk lejárt és

a meg nem váltott temetési helyek 2018. április 30. napjától folyamatosan felszámolásra kerülnek.

Felhívjuk az Érintettek figyelmét arra, hogy a rendelkezésre jogosultaknak lehetősége van – az elkövetkezendő hat hónapon belül – a sírhely újraváltására.

Ehhez a temetőgondnokot a Nagykovácsi Temetőben, vagy a NATÜ irodát /2094 Nagykovácsi, Pók u. 58./ kell felkeresni, ahol az adategyeztetés mellett felvilágosítást adnak a temetési hely lezárásával és megszüntetésével kapcsolatban, illetőleg az újraváltás módjáról.

Lezárt sírok jegyzéke

 

Sportpálya karbantartás

Tájékoztatjuk a sportolni vágyó Nagykovácsiakat, hogy  a héten megkezdjük a füves sportpálya őszi karbantartási munkálatait. Elvégezzük a fű gyommentesítését, un. gyepfilc kiszedését, szellőztetését, a pálya  lyuggatását és homokkal történő feltöltését, majd  a fűmaggal történő felülvetését. A karbantartási munkákról és ezzel együtt a pálya használatáról folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot.  

Hétfőn ( 2017.09. 25-én) a pálya gyomirtását végezzük el, ami egy vegyszerrel történő permetezést jelent.

A gyomirtás a kijuttatás idején egészségre ártalmas, ezért 2 napig- hétfőn és kedden – nem használható a pálya semmiféle sporttevékenységre!

Ennek megfelelően  a pályát két napra lezártuk. Nyitás: 2017. szeptember 27-én, szerdán.

Kérünk mindenkit a fentiek szigorú betartására!

Natu_logo karbantartó csapata

 

 

ÖNKORMÁNYZATI INTÉZMÉNY LETT A NATÜ

 

Sem a jól ismert rövidítés, sem a közismert logó nem változik azzal, hogy Nagykovácsiban a településüzemeltetési feladatokat ellátó NATÜ augusztus 1. napjától új szervezeti formában működik tovább.

Idén tavasszal a település Képviselőt-testülete arról döntött, hogy a Nagykovácsi Településüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft. jogutód nélkül megszünteti és megalapította a Nagykovácsi Településüzemeltetési Intézményt.

Az Intézmény jól ismert rövidítése: NATÜ

Bár a régi szervezet jogszabályok szerinti megszüntetése és az új kialakítása külön feladatokat jelent és nagy körültekintéssel kell végezni, a NATÜ vezetése arra törekszik, hogy az átalakulásból/átalakításból a lakosság ne érezzen meg semmit, vagyis a korábbival szinte megegyező településüzemeltetési közfeladatokat napról napra elvégezzék a dolgozók.

Az intézményvezető olyan szervezetként kívánja működtetni a NATÜ-t, amely a „háttérben” szorgalmasan, rendszeresen tisztántartja és karbantartja a község kijelölt közterületeit, árkait, a játszótereket, ellátja az általános iskolai gyermek és felnőtt étkeztetési feladatokat, üzemelteti a rábízott önkormányzati ingatlanokat, a községi temetőt, a sportpályákat. Szervezi az egyesületi és a lakossági pályahasználatot, a tömegsport rendezvényeket, segítséget nyújt önkormányzati és intézményi rendezvények háttér munkáiban, ugyanakkor a működtetett kommunikációs csatornák segítségével megfelelő kapcsolatot tart a lakossággal és arra törekszik, hogy minőségi módon kezelje a panaszaikat, valamint az igényeknek, elvárásoknak megfelelő módon szolgáltasson.

Az új intézmény képes a zökkenőmentes átállásra, a fejlődésre és további cél, hogy betöltse a település lakói, látogatói, valamint az Alapító önkormányzat által elvárt szolgáltatói szerepét, funkcióját.

Nagykovácsi csodálatos természetföldrajzi környezete, a számában gyarapodó lakossága, az országosan is kiemelkedő nagyságú gyermeklétszám, az ehhez kapcsolódó intézményi hálózat mind-mind igényli az odafigyelő, a tervszerű és tudatos közterület-karbantartási, településüzemeltetési hátteret.

A NATÜ székhelye, elérhetősége nem változott, továbbra is a Pók utca 58. szám alatti telephelyről indulnak naponta útjukra, illetve feladataik elvégzésére az intézmény régi-új munkatársai.

KERESSENEK BENNÜNKET BIZALOMMAL,SZOLGÁLTATÁSAINKKAL

SZÍVESEN ÁLLUNK MINDEN NAGYKOVÁCSI LAKOS RENDELKEZÉSÉRE !

 

Nagykovácsi, 2017. augusztus 1.

                                                              Kántor Ágnes

                                                              intézményvezető