Híreink

 

Vihar utáni takarítás, hordalék-mentesítés a faluban

A NATÜ közterületi dolgozói a tegnap esti heves esőzés és vihar után körbejárják a települést, hogy felmérjék és elhárítsák a baleset veszélyesen letört gallyak és a betonrézsűs árkokban hordalék okozta károkat.
Összeszedik a törött gallyakat és kézi erővel megkezdik a hordalék lapátolását és elszállítását az árkokból.
Az utak is baleset veszélyesek helyenként, – kő – és sárfelhordásosak – ezért ott is folyik a tisztítás, takarítás.

NATÜ karbantartó csapat

 

 

 

Folytatódik a füves sportpálya karbantartása!

2018. augusztus 6. napjától a NATÜ dolgozói folytatják a füves sportpálya karbantartását.
A fű minőségének javításáért ismét tápanyaggal kezelik a pályát.
A regeneráció érdekében a héten ismét lezárásra kerül a sportpálya.

Köszönjük megértésüket!

NATÜ karbantartó csapata

 

 

 

Folytatódik az Apraja-Nagyja játszótér eszközeinek karbantartása

2018.08.06.napjától a NATÜ dolgozói folytatják az Apraja-Nagyja játszótér játszóeszközeinek karbantartását. Most a hajó padlózatának cseréjére és festésére kerül sor, valamint a homokozó feletti árnyékolót festik a dolgozók.

Kérjük a szülőket, hogy a kiírásnak megfelelően, ne engedjék gyermekeiket a körbekerített eszközökhöz.

Köszönjük a türelmüket!

NATÜ karbantartó csapata

 

 

 

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
Karbantartás az Apraja-Nagyja játszótéren!

Két hét múlva, amennyiben az időjárás engedi – a tavaly nyáron elvégzetteket folytatva – megerősítjük a bölcsőhinta és a lapos-ülőkés hinta tartóoszlopainak lábait. A karbantartás megkezdésekor írásos tájékoztatást adunk a munkálatokról és a befejezés várható időpontjáról.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a gyerekek által közkedvelt „csúszka” játszóeszköz nem használható, azt leszereltük, mivel meghibásodott. Javításáról és a szükséges alkatrészek beszerzéséről intézkedtünk!

 

Folytatódnak az esőzések okozta kézi és gépi hordalék-mentesítési munkák a faluban

Folytatódtak a heves esőzések okozta hordalék-mentesítési és kárelhárítási NATÜ-s feladatok.
Dolgozóink a falu számos pontján végeznek a múlt hét péntek óta kézi és gépi hordalékmentesítést az árkokban, mivel hatalmas mennyiségű hordalékot hozott le az esőzés. Így tisztítottak árkot többek között: a Bükk utca – Kút utca közötti szakaszon, Erdész köz, Virágos sétány – Tátika utca, Kökörcsin utca, a Vértes út, a Rózsa köz, az Ady E. utca Kossuth L. utca felé vezető szakaszon, a Pók u.- Bánya utca felöli betömődött 2 nagy árokban, a Szeles u. – Kalász utca sarka között lévő árokban, Szent Anna u – Rákóczi u. sarka közötti árokban, az Ördögárok Ördögárok utcai szakaszán.
Az említett területekről közel 20 m3 mennyiségű hordalék került 3 nap alatt kotrásra és elszállításra. Ismételten köszönjük a lakosok többségének együttműködését, hiszen az ingatlanok környezetének, a vízelvezető árkoknak a rendszeres tisztítása, karbantartása, nagy mértékben csökkenti és megelőzheti az esőzések és a lezúduló hordalék okozta dugulási problémákat.
Az utak is balesetveszélyesek – kő – és sárfelhordásosak – ezért ott is folyik a tisztítás.
A gyommentesítési és kaszálási munkánkat is végezzük a kijelölt önkormányzati területeken.

 

 

 

Vihar utáni takarítás, hordalék-mentesítés a faluban

 

A NATÜ ügyeletes közterületi dolgozói tegnap a heves esőzés után körbejárták a települést, hogy felmérjék és elhárítsák a baleset veszélyesen letört gallyak és a betonrézsűs árkokban hordalék okozta károkat.
A mai nap kora reggeltől folytatják az árkok takarítását és a hordalék-mentesítést.
Köszönjük a nagykovácsiak többségének együttműködését,hiszen az ingatlanok előtti karbantartás, – rendszeres vízelvezető árok tisztítás, ültetett fák,bokrok rendszeres gallyazása – nagy mértékben csökkenti és megelőzheti az esőzések és a lezúduló hordalék okozta dugulási problémákat.

 

 

 

Május hónapban a nyárias, meleg idő miatt növekedtek a feladatok a NATÜ háza táján

 

A közterületen dolgozó munkatársak – az ilyenkor szokásos helyett – már több alkalommal végeztek gyommentesítést és kaszálást az önkormányzati területeken, illetve a gyermekek érdekében különös odafigyeléssel kezelik a 3 önkormányzati játszótér zöldfelületét. Megindult a virágok, fák autóról és tartályból történő folyamatos locsolása is.

A füves focipálya-, és a temetőgondnok feladatai is növekedtek: már heti 2 alkalommal szükséges a fűnyírás az egészséges, balesetmentes sportolásért és napi szinten folyik a temetői növényzet vágása, nyírása is.

A különböző rendezvényeken is kivettük a munka részét: a NATÜ dolgozók biztosították a Civilek majálisa rendezvény sátrait, pavilonjait, az asztalokat, székeket és szintén ők szállították a helyszínre a Dunán innen Tiszán túl rendezvényhez szükséges bútorokat. Hétvégén a Varázskastély rendezvényre is a natüsök állítják össze az árusítópavilonokat, sátrakat és padokat. A terület tisztaságáról is mi gondoskodunk.

NATÜ karbantartó csapat

 

Felhívás szünidei gyermekétkeztetésre

(2018. év nyári szünetben)

Nagykovácsi Nagyközség Jegyzője a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról szóló 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 13/B. § (7) bekezdése szerint felhívja a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek szüleinek, törvényes képviselőjének figyelmét a szünidei gyermekétkeztetés lehetőségére.

A szülő, törvényes képviselő az étkeztetés iránti igényt – az évközi szünet időtartama kivételével – a nevelési év, tanév során bármikor benyújthatja, illetve módosíthatja.

A nyári szünetben az étkeztetés időtartama:

  1. július 2-től augusztus 31-ig (44 munkanap)

Az étkeztetés helyszíne:

A bölcsődében gondozott és az óvodai nevelésben részesülő gyermekek részére a napközbeni ellátásukat biztosító intézményben, a tanulói jogviszonyban álló gyermekek (18 éves korig) és az intézményi jogviszonnyal nem rendelkező gyermekek a Nagykovácsi Kispatak Óvodában juthatnak hozzá a meleg ebédhez, munkanapokon 11:00 – 13:00 óra között.

 

Papp István

jegyző

 

 

Örömmel tapasztaltuk és a vendégcsapatok és játékvezetők is jelezték,hogy a rendszeres, szakszerű karbantartás következményeként folyamatosan javul a füves sportpálya minősége.
Az előző héten a fű tápanyaggal történő kezelése
ill. gombátlanító permetezése volt az egyik fontos feladata dolgozóinknak.Amennyiben az időjárás engedi, úgy ismét sor kerül a pálya lyuggatására és újabb adag tápanyag kerül kiszórásra a hét folyamán.

Az önkormányzati ingatlanok kaszálása is folytatódik: a Gémeskút park után most a Vértes utca tetején dolgozunk.

Az Ördögárok és környéke kaszálása és tisztítása a hét másik kiemelt feladata.
Kaszálás után gépi hordalék-mentesítést végzünk a Kolozsvár utcában, a Kossuth Lajos utca végén a Kőkereszt felé, valamint Ady Endre utca elején, a kastély előtti és a Sebestyén kápolna előtti nagy átereszekben.

 

 

 

 

A NATÜ dolgozói folytatták a tavaszi nagy karbantartási munkákat

Most főképpen a Tisza István tér került sorra:
felfrissítették a virágágyásokat, új földet, tápanyagot kaptak a rózsák, a levendulák és a leanderek. Rövidesen a tiszafákat is átültetik és új virágládák, színes virágokkal díszítik majd a teret.
Átfestették a kopott padokat és korlátokat, a jövő héten pedig a kandeláberek átfestése lesz soron. A nyárias időjárás miatt megindult a folyamatos locsolás is a Tisza István téren és a Sebestyén dombon is, a Kápolna előtti és a levendula előtti virágágyáson.
Megkezdődtek a traktoros és kézi kaszálások is az önkormányzati területeken.

NATÜ karbantartó csapat

 

 

 

 

A NATÜ dolgozói a héten megkezdték a Csillagfürt Játszótér tavaszi karbantartását

 

Először a kerítés melletti bokrok ritkítására és vágására kerül sor, majd a megrongálódott kerítés cseréjével folytatják a munkát. Új labdafogó hálót szerelnek fel és a focipálya füvesítése is megtörténik, majd a kapuk kapnak új hálókat. A jövő héten a játszóeszközök csiszolásával és festésével folytatódik a munka és friss homokot szállítanak az eszközök és a homokozók alá.

NATÜ karbantartó csapat

Hulladékgyűjtés

 

Örülünk a hétvégi sikeres hulladékgyűjtésnek, bár az lenne az igazi, ha nem lenne szükség településünkön hasonló megmozdulásokra.
Köszönjük a szervezést és a példamutató részvételt.
A NATÜ dolgozói a mai napon szállítják el a gyűjtőpontokról az összegyűjtött szemetet: a papírféléket, WC kagylókat, csempéket, egyéb építési törmeléket, autógumikat, ágyakat, szekrényeket, PET palackokat, üvegeket és ki tudja, hogy még mit találtak a lelkes önkéntesek. Ezek zöme a házhozmenő szelektív gyűjtésben kihelyezhető, illetve másik részük esetében évi 1 alkalommal kérhető 3 m3-ig ingyenes elszállítás az ingatlanainktől. A maradék hulladék pedig a veszélyes kategóriába tartozik, aminek gyűjtését az önkormányzat évente 2 alkalommal, ősszel és tavasszal megszervezi.
Innen nézve viszont már érthetetlen egyes lakótársaink sajátos, öntörvényű „hulladékkihelyezése” a közterületeinkre.
Egy biztos, aki akárcsak egy alkalommal is, részt vesz hulladékgyűjtő akciókban és más után összeszedi az eldobált hulladékot, az nem képes „szemetelni”!
És ahogy a kihelyezett figyelmeztető táblákon olvasható: intelligens ember nem szemetel, a többieknek pedig tilos.

Kántor Ágnes NATÜ intézményvezető

 

 

Sportpálya karbantartás

 

Tájékoztatjuk a sportolni vágyó Nagykovácsiakat, hogy a hosszú, hideg tél után, – sajnos, a szokásoshoz képest két heti késéssel – e héten, pénteken, megkezdjük a füves sportpálya tavaszi karbantartási munkálatait.

Elvégezzük a fű gyommentesítését, szellőztetését, az un. gyepfilc kiszedését, a pálya lyuggatását, tápanyagot viszünk a fűre és gombaölő szerrel kezeljük.  

A karbantartási munkák befejezését követően, – az őszi füvesítés hosszantartó és látványos eredményéért – a pályának kb. 1 hetes pihenésre van szüksége a megfelelő regenerálódás miatt.  

Amennyiben az időjárás engedi, úgy a Húsvéti ünnepekig befejezzük a karbantartást és néhány napon belül birtokba vehetik a sportolni vágyók a pályát.  

A karbantartási munkákról és a nyitás időpontjáról tájékoztatjuk a lakosságot.

 

 NATÜ karbantartó csapat

 

 

Kedves Gyerekek!

A Sebestyén dombi játszótér és focipálya tavaszi karbantartását elvégeztük.
Kellemes időtöltést és önfeledt játékot kívánunk minden játszani vágyó gyermeknek és kísérőjének!

NATÜ karbantartó csapat

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagykovácsi Apraja-Nagyja!

A tavaszi karbantartási munkákat követően és az időjárásra való tekintettel, 2018. 03. 15-én csütörtök reggel 8 órától megnyitjuk az Apraja-Nagyja játszótér kapuját.

Kellemes időtöltést és önfeledt szórakozást kívánunk minden gyermeknek és felnőttnek!

NATÜ karbantartó csapat

 

 

 

 

 

A Nagykovácsi Településüzemeltetési Intézmény felvételt hirdet – 2018. március 1. napjával megüresedő álláshelyére – az alábbi 8 órás munkakörre:

1 fő közterületi dolgozó 

Feladatok:

Általános közterületi, köztisztasági és zöldfelületi munkák, kertészeti feladatok, kézi földmunka.

Elvárások:

Megbízható, rugalmas, önállóan és csoportban dolgozni képes, fizikailag terhelhető,

„B” típusú jogosítvánnyal rendelkező személy.

Előnyt jelent:

Szakipari végzettség: különösen, kertész, víz-gáz szerelő, villanyszerelő, épületgépész.

Juttatások:

Fix fizetés, cafeteria, egyéb ösztönzési rendszer.

Érdeklődni és jelentkezni fényképes önéletrajzzal az alábbi elérhetőségeken lehet:

kantor.agnes@nagykovacsi.hu

0626 355 159

 

MŰFÜVES FOCIPÁLYA NYÍLT NAGYKOVÁCSIBAN!

20×40-es műfüves pályával várjuk a focizni szerető gyerekeket, felnőtteket,
baráti társaságokat, sportegyesületeket Nagykovácsiban a Nagyszénás utcában!

 

MŰFÜVES FOCIPÁLYA BÉRLÉSE

A MŰFÜVES FUTBALLPÁLYA HÁZIRENDJE

 

 

 

Tisztelt Szülök!

Kedves Gyerekek!

 

Tájékoztatunk minden Érintettet, hogy az

Apraja-Nagyja játszótér 2017. november 30. napjával bezár.

Várható nyitás( időjárástól függően) legkésőbb: 2018.03.30.

 

 Natu_logokarbantartó csapat

 

Tisztelt Nagykovácsiak!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai napon 2017. november 20-án a füves sportpályát a téli időszakra lezárjuk.

2018. április 01. napját követően – az időjárási viszonyoknak megfelelően- újra várjuk a sportolni vágyó kicsiket, nagyokat, felnőtteket!

Natu_logo 2

Kedves Sportolók!

A füves sportpálya őszi munkálatai folytatódnak az un. lyuggatással , homokszórással és a kikopott fű pótlására a fű fölülvetésével.

A jövő héten hétfőn, kedden, szerdán ( 10.09-10-11-én) a munkálatok 08 órától 17 óráig tartanak, így ebben az időszakban nem lehet használni sportolásra a pályát!

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

 

Natu_logo karbantartó csapat

 

 

 

 

Tisztelt Sportolni Vágyók!

Folytatjuk a füves sportpálya karbantartását.

Jelenleg olyan talajjavító, zöldkarbantartási munkálatokat végzünk, ami nem teszi lehetővé a mai napon és holnap  (csütörtök és péntek,  10.05. és 10.06. )  a pályán történő sportolást.

Megértésüket köszönjük!

NATÜ karbantartó csapat

 

 

HIRDETMÉNY

Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a 110/2017. (IX.21) Kt. számú határozatában foglaltaknak megfelelően, a temetőkről és temetkezési szolgáltatásról szóló 1999. évi XLIII. törvény 10. § (2) bekezdésében előírtak szerint

a Nagykovácsi Köztemetőben található, mellékelt listán feltüntetett, 1990. évig lejárt használati idejű és újra nem váltott temetési helyeket lezárja.

A Nagykovácsi Településüzemeltetési Intézmény /továbbiakban: NATÜ/ a temető üzemeltetőjeként több helyen, így országos és helyi lapokban, hirdetményeken és az érintett temetési helyek felcímkézésével hívja fel a hozzátartozók figyelmét arra, hogy a temetési helyek felett a rendelkezési joguk lejárt és

a meg nem váltott temetési helyek 2018. április 30. napjától folyamatosan felszámolásra kerülnek.

Felhívjuk az Érintettek figyelmét arra, hogy a rendelkezésre jogosultaknak lehetősége van – az elkövetkezendő hat hónapon belül – a sírhely újraváltására.

Ehhez a temetőgondnokot a Nagykovácsi Temetőben, vagy a NATÜ irodát /2094 Nagykovácsi, Pók u. 58./ kell felkeresni, ahol az adategyeztetés mellett felvilágosítást adnak a temetési hely lezárásával és megszüntetésével kapcsolatban, illetőleg az újraváltás módjáról.

Lezárt sírok jegyzéke

 

Sportpálya karbantartás

Tájékoztatjuk a sportolni vágyó Nagykovácsiakat, hogy  a héten megkezdjük a füves sportpálya őszi karbantartási munkálatait. Elvégezzük a fű gyommentesítését, un. gyepfilc kiszedését, szellőztetését, a pálya  lyuggatását és homokkal történő feltöltését, majd  a fűmaggal történő felülvetését. A karbantartási munkákról és ezzel együtt a pálya használatáról folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot.  

Hétfőn ( 2017.09. 25-én) a pálya gyomirtását végezzük el, ami egy vegyszerrel történő permetezést jelent.

A gyomirtás a kijuttatás idején egészségre ártalmas, ezért 2 napig- hétfőn és kedden – nem használható a pálya semmiféle sporttevékenységre!

Ennek megfelelően  a pályát két napra lezártuk. Nyitás: 2017. szeptember 27-én, szerdán.

Kérünk mindenkit a fentiek szigorú betartására!

Natu_logo karbantartó csapata

 

 

ÖNKORMÁNYZATI INTÉZMÉNY LETT A NATÜ

 

Sem a jól ismert rövidítés, sem a közismert logó nem változik azzal, hogy Nagykovácsiban a településüzemeltetési feladatokat ellátó NATÜ augusztus 1. napjától új szervezeti formában működik tovább.

Idén tavasszal a település Képviselőt-testülete arról döntött, hogy a Nagykovácsi Településüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft. jogutód nélkül megszünteti és megalapította a Nagykovácsi Településüzemeltetési Intézményt.

Az Intézmény jól ismert rövidítése: NATÜ

Bár a régi szervezet jogszabályok szerinti megszüntetése és az új kialakítása külön feladatokat jelent és nagy körültekintéssel kell végezni, a NATÜ vezetése arra törekszik, hogy az átalakulásból/átalakításból a lakosság ne érezzen meg semmit, vagyis a korábbival szinte megegyező településüzemeltetési közfeladatokat napról napra elvégezzék a dolgozók.

Az intézményvezető olyan szervezetként kívánja működtetni a NATÜ-t, amely a „háttérben” szorgalmasan, rendszeresen tisztántartja és karbantartja a község kijelölt közterületeit, árkait, a játszótereket, ellátja az általános iskolai gyermek és felnőtt étkeztetési feladatokat, üzemelteti a rábízott önkormányzati ingatlanokat, a községi temetőt, a sportpályákat. Szervezi az egyesületi és a lakossági pályahasználatot, a tömegsport rendezvényeket, segítséget nyújt önkormányzati és intézményi rendezvények háttér munkáiban, ugyanakkor a működtetett kommunikációs csatornák segítségével megfelelő kapcsolatot tart a lakossággal és arra törekszik, hogy minőségi módon kezelje a panaszaikat, valamint az igényeknek, elvárásoknak megfelelő módon szolgáltasson.

Az új intézmény képes a zökkenőmentes átállásra, a fejlődésre és további cél, hogy betöltse a település lakói, látogatói, valamint az Alapító önkormányzat által elvárt szolgáltatói szerepét, funkcióját.

Nagykovácsi csodálatos természetföldrajzi környezete, a számában gyarapodó lakossága, az országosan is kiemelkedő nagyságú gyermeklétszám, az ehhez kapcsolódó intézményi hálózat mind-mind igényli az odafigyelő, a tervszerű és tudatos közterület-karbantartási, településüzemeltetési hátteret.

A NATÜ székhelye, elérhetősége nem változott, továbbra is a Pók utca 58. szám alatti telephelyről indulnak naponta útjukra, illetve feladataik elvégzésére az intézmény régi-új munkatársai.

KERESSENEK BENNÜNKET BIZALOMMAL,SZOLGÁLTATÁSAINKKAL

SZÍVESEN ÁLLUNK MINDEN NAGYKOVÁCSI LAKOS RENDELKEZÉSÉRE !

 

Nagykovácsi, 2017. augusztus 1.

                                                              Kántor Ágnes

                                                              intézményvezető